OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

elefant marí

Nom científic de l’Mirounga sp
substantiu masculím
Mastologia
Nom científic de l’Mirounga sp
Elefant marí
© Fototeca.cat
zoologia zool
Gènere de mamífers de l’ordre dels pinnípedes, de la família dels fòcids, d’una gran llargada (6,5 m), amb un apèndix en forma de trompa erèctil (40 cm) present només en els mascles.

L’espècie M.angustirostris té el cos molt gros i pot pesar fins a 3.000 kg. El tronc és fusiforme, i la pell, bruna grisosa, canvia de color segons l’edat, el sexe i l’estació. Viu en petites colònies a les costes de Califòrnia i Mèxic. L’espècie M.leonina arriba a pesar 3.500 kg i viu en les mars australs. Són espècies en procés d’extinció a causa de l’abusiva caça que hom n'ha fet, puix que de la seva gran quantitat de greix hom pot extreure molt d’oli.

Llegir més...