OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

futbol sala

futsal
substantiu masculím
Futbol sala
futsal
esports esport
Variant del futbol practicada en un camp més petit, sobre sòl dur, i entre dos equips de cinc jugadors.

Cada equip és format per dotze jugadors, només cinc dels quals, incloent-hi el porter, poden jugar simultàniament. El nombre de canvis de jugadors és il·limitat. Quant al terreny de joc, ha de tenir unes dimensions de 25 m a 42 m de llarg i de 18 m a 25 m d’ample (per als partits internacionals, de 38 m a 42 m de llarg i de 20 m a 25 m d'ample). La pilota ha de pesar entre 440 g i 450 g i la circumferència ha de fer entre 58 cm i 62 cm. El partit té una durada de 40 minuts de joc real —vint per cada part—, amb deu minuts de descans.

El 1977 es constituí a Catalunya un subcomitè de futbol sala que depèn de la Federació Catalana de Futbol, i el 1983 fou fundada la Federació Catalana de Futbol Sala, admesa el 2004 a la Unió Europea de Futbol Sala (UEFS) i el 2006 a l'Associació Mundial de Futbol Sala (AMFS).

L'any 2006, Catalunya acollí el Campionat Europeu de futbol sala, en el qual aconseguí la segona posició, i el 2007 participà en la Copa del Món, competició en la qual es jugà el primer Catalunya-Espanya de la història.

El 2008 la selecció catalana guanyà el Campionat Mundial de futbol sala femení i el 2013 la selecció catalana participà per primer cop en els Jocs Mundials de Cali, Colòmbia, organitzats pel Comitè Olímpic Internacional (COI) dels esports que aspiren a ser olímpics.

Col·laboració: 
JoMV

Llegir més...