OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

lleopard

pantera, Nom científic delPanthera pardus, leopardo (es), leopard (en)
substantiu masculím
Mastologia
pantera, Nom científic delPanthera pardus, leopardo (es), leopard (en)
Lleopard
© Fototeca.cat - Corel
zoologia zool
Mamífer carnívor del subordre dels fissípedes de la família dels fèlids.

Fa aproximadament 1,50 m de llargada, 1 m de cua i 0,80 m d’alçada a les espatlles, de cos àgil i musculat, cap gros arrodonit i pelatge característic de fons falb amb matisos que van fins al groc pàl·lid, amb un gran nombre de taques negres amb el centre clar, sobretot al cap, al coll, a la cua i a les extremitats. Viu en tota mena d’hàbitats, tant en boscs tropicals com en zones àrides, a la muntanya i a la plana. Caça individualment o per parelles, i s’alimenta d’antílops, zebres, bous, etc. S'enfila als arbres amb facilitat. Entre els fèlids, és el que té una àrea de distribució més extensa, puix que es troba a quasi tot Àfrica, al sud d’Àsia i a Insulíndia. A Sri Lanka i a Insulíndia habiten formes de pelatge negre conegudes amb el nom de pantera negra.

Llegir més...