i morsa | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques
Gran enciclopèdia catalana

morsa

Nom científic de laOdobaenus sp, morsa (es), walrus (en)
substantiu femeníf
Zoologia
Nom científic de laOdobaenus sp, morsa (es), walrus (en)
zoologia zool
Gènere de mamífers carnívors de l’ordre dels pinnípedes, de la família dels odobènids, integrat per individus que atenyen més de 5 m de llargada i tenen un pes de 1 000-1 500 kg.

El cos és allargat i presenta un engruiximent a la part mitjana; el cap, arrodonit, és petit comparat amb la resta. Aquestes característiques els donen una forma molt dinàmica per a moure's bé en llur ambient, que és la mar. Destaca el gran desenvolupament de les dues dents canines de la mandíbula superior, que poden ultrapassar els 70 cm de llargada. La pell, molt gruixuda, és de color vermellenc en els individus joves i groguenc en els vells. Es nodreixen bàsicament de mol·luscs, peixos i equinoderms. Habiten a les regions circumpolars del nord, i llur carn és apreciada pels esquimals. Les canines són aprofitades per a fer dents artificials. Les dues espècies del gènere són O.rosmarus, que habita a l’Àrtic oriental i a l’Atlàntic septentrional, i O.divergens, que habita al Pacífic septentrional.

Llegir més...