i serval | enciclopèdia.cat

☰ Navegació pels índexs

Gran enciclopèdia catalana

serval

Nom amb què també es coneix algat cerval, Nom taxonòmic llatí de (la)
substantiu masculím
Zoologia
Nom amb què també es coneix algat cerval, Nom taxonòmic llatí de (la)
zoologia zool
Mamífer carnívor de la família dels fèlids, de cap petit amb orelles grosses, fosques i arrodonides i cua curta, de pèl groguenc amb taques fosques, llevat de les parts inferiors i el musell, de color blanc.

Pot arribar a tenir una longitud total de 150 cm i una alçada de 50 cm. Viu a la sabana africana, a Algèria i al sud del desert del Sahara. S'alimenta al vespre i a l’alba de petits rosegadors, ocells, antílps joves i llangardaixos. Les femelles pareixen dos o tres petits després d’una gestació de 9 a 11 setmanes. S'emancipen de la mare quan tenen un any i s’estableixen en un territori propi. Els seus predadors són lleopards, gossos i l’espècie humana. S'ha extingit d’algunes zones de Sud-àfrica.

Llegir més...