i tucà | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

tucà

tucán (es), toucan (en)
substantiu masculím
Zoologia
tucán (es), toucan (en)
ornitologia ornit
Nom donat a tots els ocells de la família dels ramfàstids, de l’ordre dels piciformes .

El tucà toco (Ramphastos toco), que arriba a atènyer 62 cm, és el més gros i habita a les Guaianes i el Brasil. El tucà menut (Selenidera maculirostris) fa 30 cm, és el de dimensions més reduïdes i habita al SE del Brasil. El tucà de bec laminat (Andigena laminirostris), de 42 cm, combina els colors blau, groc, negre, vermell i verd, i habita a Colòmbia i a l’Equador. El tucà de gola blanca (Ramphastos cuvieri) fa 60 cm, i habita de Colòmbia a Bolívia i el Brasil. El tucà de gola groga (Ramphastos sulfuratus), de 57 cm, habita des del S de Mèxic fins a Veneçuela.

Llegir més...