OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

tamarinde

Nom científic delTamarindus indica, tamarindo (es), tamarind tree (en)
substantiu masculím
Alimentació    Botànica    Agronomia
Nom científic delTamarindus indica, tamarindo (es), tamarind tree (en)
botànica bot, agricultura agr i alimentació, indústries alimentàries alim
Arbre robust, de la família de les cesalpiniàcies, fins de 24 m d’alçària, de fulles pinnatisectes i penjants; de flors d’un groc pàl·lid, amb esquitxos vermells, sigomorfes, hermafrodites, amb quatre sèpals i tres pètals, i de fruits lleguminosos.

Els llegums, plens d’una polpa acídula comestible, són molt apreciats com a fruita. Oriünd de l’Àfrica tropical, és plantat a dojo a les regions càlides com a arbre fruiter, ornamental i d’ombra. La polpa del fruit és agredolça i hom sol consumir-la parcialment dessecada; la seva composició per 100 grams és de 71,8 g d’hidrats de carboni, 22,6 g d’aigua, 3,1 g de proteïnes, 3,0 g de fibra i 2,1 g d’elements minerals. Té vitamines, i el seu valor energètic és elevat (272 quilocalories per 100 g). És emprat en medicina popular com a laxant.

Llegir més...