OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Miquel Puig i Raposo

Periodisme
periodisme period
Economista.
Tarragona, Tarragonès, 1954

Doctor en ciències econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB), on del 1980 al 1984 fou professor titular de teoria econòmica. Amplià estudis d’economia al Massachusetts Institute of Technology (MIT) i en administració pública a la J.F. Kennedy School of Government (Universitat de Harvard). La seva trajectòria acadèmica continuà posteriorment com a professor associat del Mercat d’Infraestructures i Cooperació públic-privat (PPP) a la Universitat Pompeu Fabra. Des del 2014 és director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

Ha ocupat també càrrecs en l’Administració pública, vinculat al Departament d’Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya, com a director general d’Indústria (1998-95) i secretari general del departament (1995-96), entre d’altres. També fou nomenat per la Generalitat comissionat per a la Societat de la Informació amb l’encàrrec de promocionar les noves tecnologies en la societat catalana. El 1993 fou el primer president del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). Del febrer del 2000 al març del 2002 fou director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (actual Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) i director de Televisió de Catalunya (TVC). Candidat per Independents per Falset en les eleccions municipals del 2015, obtingué l’acta i fou regidor d’Hisenda en aquesta ciutat fins el 2019. Aquest any obtingué l’acta de regidor a l’Ajuntament de Barcelona per Esquerra Republicana de Catalunya. El novembre del 2020 fou nomenat president de Catalunya-Next Generation EU (CONEXT CAT-EU), comitè d’experts constituït per a assessorar la Generalitat en la identificació de projectes empresarials que optaran a accedir als fons COVID-19 de la UE.

En l’àmbit privat, ha exercit com a consultor independent (2001-04 i 2007-12), i ha estat vinculat a Abertis com a membre del consell d’administració d’Abertis Telecom i com a director d’Abertis Airports (2004-07). Col·labora en la premsa, i regularment en el diari Ara. És autor dels llibres Modernitzar Catalunya (2001), La sortida del laberint (2013, premi Societat Catalana d’Economia 2015), Com Àustria o Dinamarca (2013, amb Modest Guinjoan i Xavier Cuadras) i Un bon país no és un país low cost (2015). 

Col·laboració: 
OMoP
Data de revisió: 
2020-11-26

Llegir més...