OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Museu del Càntir d’Argentona

Museu
Façana del Museu del Càntir d’Argentona
© Museu del Càntir - Marc Duran
museologia museol
Museu inaugurat el 1975 a Argentona (Maresme), de titularitat municipal, creat a causa del fort arrelament de la festivitat dedicada al càntir, que s’hi celebra des del 1951.

Instal·lat a l’edifici de la Casa de la Cultura, l’any 2000 obrí de nou les portes després de tres anys de tancament. Disposa de quatre plantes i un total de 800 m 2 , amb un nou projecte museogràfic que introdueix el visitant en l’ús de l’aigua i en els diversos estris emprats per a contenir-la mitjançant un fons fenici, grec i romà d’aproximació a l’origen del càntir i un recull d’atuells amb una cronologia que va des del segle XII fins a l’actualitat.

Vestíbul del Museu del Càntir d’Argentona
© Museu del Càntir - Marc Duran
Mostra també elements procedents de l’Àfrica, l’Amèrica del Sud, l’Índia o la Xina, i s’hi reprodueix un taller tradicional de terrissaire. El 2006, en el marc de la 56a Festa del Càntir i Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa d’Argentona, el museu inaugurà l’Espai Picasso, una àrea dins l’exposició permanent que mostra quatre peces originals de ceràmica pertanyents a diferents etapes creatives de l’artista.

Col·laboració: 
JPW

Llegir més...