Rosa Vergés i Coma

(Barcelona, 22 de febrer de 1955)

Realitzadora cinematogràfica catalana.

Filla de l’editor Josep Vergés, es llicencià en Història de l’Art per les universitats de Barcelona i La Sorbona, al principi dels anys setanta inicià una prolífica activitat publicitària i com a guionista.

Coguionista d'Un parell d’ous (1984) de Francesc Bellmunt, el 1989 dirigí el llargmetratge Boom Boom, que obtingué el Premi de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya i el Premi Goya a la millor realització novella. El 1994 dirigí el seu segon film, Souvenir, i el 1997 TV3 estrenà el telefilm musical Tic Tac. Ha realitzat també la minisèrie televisiva Maresme (2002) i el llargmetratge Iris (2004).

També ha fet incursions en el món del teatre dirigint obres com Fes córrer la veu! (1999). Dirigí l’escenografia de l’arribada a Empúries de la flama olímpica dels Jocs de Barcelona. L’any 1998 rebé el premi Ciutat de Barcelona d’audiovisuals. És professora de les universitats Pompeu Fabra, Ramon Llull i Menéndez Pelayo, i delegada de la Fundació ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). El 2009 ingressà al plenari del CoNCA, del qual dimití al novembre del 2011 junt amb nou membres més.