OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Comitè Olímpic Català

Sigla delCOC
Esport general
Sigla delCOC
esports esport
Organisme creat el 1988 que agrupa les federacions esportives catalanes, atletes i personalitats de l’esport català, amb aspiració d’assolir el seu ple reconeixement com a comitè olímpic nacional pel Comitè Olímpic Internacional.

Els seus objectius consisteixen en la promoció dels valors i els ideals olímpics en l’àmbit territorial de Catalunya i, especialment, a tenir capacitat per a presentar esportistes i equips catalans als Jocs Olímpics.

Té com a antecedents la constitució, l’any 1913, d’una comissió de l’esport català, que mantingué relacions directes amb el COI i de la qual nasqué, l’any 1920, la Confederació Esportiva de Catalunya amb funcions de comitè olímpic nacional, que rebé la Copa Olímpica (1923), el màxim guardó del COI, però que fou dissolta amb motiu de la Dictadura de Primo de Rivera. Reconstituït definitivament a Barcelona el dia 19 de maig de 1988, es presentà la sol·licitud de reconeixement al COI el 19 de març de 1990, però no fou acceptada. L’any 2004 es fusionà amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). L’octubre del 2016 s’aprovaren uns nous estatuts, que substituïren els del 1989, i al desembre s’elegí una nova junta amb membres de la UFEC, de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i de la Secretaria General de l’Esport, amb Gerard Esteva, president de la UFEC, com a president.

Col·laboració: 
EBon
Data de revisió: 
2019-06-13

Llegir més...