i Christopher Hogwood | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Christopher Hogwood

Música
Christopher Hogwood
© Teatro La Fenice
música mús
Clavecinista i director d’orquestra anglès.
Nottingham, 10 de setembre de 1941 — Cambridge, 24 de setembre de 2014

Format a Cambridge (1960-64), estudià amb Rafael Puyana i Gustav Leohnardt, i a la Universitat Carles de Praga. Especialitzat en el repertori barroc, del 1965 al 1976 fou clavecinista de l’orquestra de l’Academy of Saint Martin-in-the-Fields. El 1967 creà l’Early Music Consort en companyia del flautista David Munrow. El 1973 fundà a Londres la prestigiosa Academy of Ancient Music, orquestra d’instruments originals amb la qual enregistrà totes les simfonies de Mozart, Haydn i Beethoven, i de la qual fou director fins el 2006.

Fou director invitat de nombroses orquestres, membre de societats musicològiques, editor i professor visitant en diferents universitats, càrrecs des del quals impulsà l’aprofundiment i la difusió del repertori barroc i clàssic, i també romàntic i contemporani (com l’obra del compositor txec Bohuslav Martinů, que interpretà amb la Saint Paul Chamber Orchestra, de la qual fou titular els anys 1987-92.

La seva discografia és molt abundant i publicà també un gran nombre d’estudis i diversos llibres, entre els quals hi ha una important biografia de Händel (1984). Membre de la Royal Society of Arts (1982) i membre honorari de la Royal Academy of Music (1995), rebé la medalla Martinů (1999) i el premi Händel de la ciutat de Halle (2008), entre molts altres guardons.

Col·laboració: 
XPS

Llegir més...