i Melià Hotels International | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Melià Hotels International

economia econ
Cadena hotelera.

L’origen de l’empresa prové del primer hotel obert el 1956 per Gabriel Escarrer Julià a Palma, Mallorca. Al llarg de la dècada següent s’expandí per les Balears i posteriorment per la península Ibèrica, amb el nom d’Hotels Mallorquins. El 1976 canvià el nom pel de Sol Hotels.

El 1984 comprà la cadena HOTASA i tres anys després obrí el primer establiment fora d’Espanya. La consolidació es produí el 1987 amb l’adquisició d’Hotels Melià, que era propietat del grup luxemburguès Interpol, i tornà a canviar el nom pel de Sol Melià.

El 1996 començà a cotitzar en borsa. El 2000 es féu encara més gran amb la compra de la cadena Tryp (des del 2010 Tryp by Wyndham) i se situà entre les deu primeres empreses hoteleres del món. Al final de la primera dècada del segle XXI, la direcció continuava en mans de la família Escarrer, que n’era també el principal accionista.

Amb més de 350 hotels en 35 estats de quatre continents (amb una presència molt important a l’Estat espanyol, Llatinoamèrica i el Carib), les marques del grup eren aquests anys Melià, Gran Melià, ME by Melià, Paradisus, Innside by Melià, TRYP by Wyndham, Sol Hotels i Club Melià.

Al juny de 2011 el grup canvià el nom de Sol Melià pel de Melià Hotels International.

Col·laboració: 
ASV

Llegir més...