i fruita de la passió | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques
Gran enciclopèdia catalana

fruita de la passió

granadilla, maracujà
substantiu femeníf
Alimentació    Botànica
granadilla, maracujà
Fruits i flor de la fruita de la passió
Johnocampo (cc-by-sa-3.0)
botànica bot i alimentació, indústries alimentàries alim
Fruit de Passiflora edulis, família de les passifloràcies, planta enfiladissa autòctona del Brasil, molt conreada als tròpics.

El fruit és una baia de la mida d’un ou, amb la pell arrugada i de color púrpura quan és madur. En aquest estat, té un aspecte ben poc atractiu i sembla que el fruit estigui passat, però en realitat és quan està a punt per a consumir-lo. El que es menja és la polpa, de gust agredolç i refrescant, que envolta les petites llavors negres i brillants que hi ha a l’interior. Si el fruit es menja fresc es mengen també les llavors, ja que la polpa és inseparable d’aquestes. El suc d’aquesta fruita, ja sense les llavors, és una beguda molt popular als països on es produeix i es fa servir també per a aromatitzar gelats.

Col·laboració: 
TCF
Llegir més...