OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

probiòtic

substantiu masculím
Alimentació
alimentació, indústries alimentàries alim
Microorganisme viu que causa un efecte positiu en l’organisme més enllà de l’efecte nutritiu convencional si s’ingereix en quantitat suficient.

Els probiòtics es troben al iogurt i en altres llets fermentades fresques (lactobacils) i en forma de fàrmac o agent que, administrat per via oral, participa en l’estabilització de l’equilibri de la flora microbiana present en el tracte digestiu. En alimentació, el consum habitual de iogurts i llets fermentades té efectes beneficiosos per a la salut i millora l’equilibri de la flora bacteriana intestinal. En ramaderia, també s’empren els probiòtics com a additius alimentaris que s’afegeixen a la ració del bestiar i l’aviram amb la finalitat d’augmentar l’aprofitament de l’aliment.

Col·laboració: 
MMBa
Data de revisió: 
2020-09-23

Llegir més...