OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Centre Cultural Tecla Sala

Centre Cultural Tecla Sala
© Jaume Ferrández
art art
Centre cultural i artístic de l’Hospitalet de Llobregat.

Rep el nom de l’empresària i filantropa Tecla Sala (1886-1973). Ocupa una antiga fàbrica tèxtil de la ciutat que l’empresària havia adquirit el 1913 a la família Basté, i que tancà el 1973. L’edifici principal, catalogat com a patrimoni local, és una construcció industrial amb murs de maó vist d’estil manchesterià, projectat per l’arquitecte Claudi Duran i Ventosa (1882). Destaca per les seves dimensions i pel gran nombre de finestres distribuïdes per totes les façanes, que faciliten l’entrada de la llum.

El recinte fou adquirit per l’Ajuntament l’any 1982. Remodelat el 1987 per l’equip d’arquitectes Viaplana-Piñón, actualment acull dins de les instal·lacions la biblioteca central del municipi, un auditori, el Centre d’Art Tecla Sala, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet, l’espai de creació TPK Art i pensament contemporani i la Fundació Arranz-Bravo.

El Centre d’Art Tecla Sala disposa de dos espais d’exposició (de 1.600 m2 i 625 m2) i d’espais residencials per a artistes. Centre de referència a l’àrea metropolitana, es defineix com un espai promotor i difusor de les arts visuals contemporànies. Ofereix exposicions temàtiques, de producció pròpia o de programes d’intercanvi o itinerància, d’artistes de renom i també dona suport a artistes emergents.

Col·laboració: 
MQuiC

Llegir més...