OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Inditex

economia econ
Empresa gallega fabricant, distribuïdora i comercialitzadora del sector tèxtil.

Grup integrat verticalment que comprèn des de la producció fins a la venda al client final, fou fundat per Amancio Ortega Gaona , que començà la producció als anys seixanta i obrí la seva primera botiga el 1975 amb la marca Zara a la Corunya. L’empresa, que començà a cotitzar en borsa el 23 de maig de 2001, situà el seu fundador i la seva família entre les persones més riques del món.

El grup inclou més d’un centenar de societats vinculades a les diverses fases del negoci, com ara el disseny, la fabricació i la distribució, i ha estat objecte d’estudi pels seus sistemes d’integració de tota la cadena de valor del negoci tèxtil, una de les seves innovacions, i la rapidesa amb què s’ajusta a la demanda dels clients amb curts terminis de temps entre el disseny i la col·locació de les peces a les botigues. Entre les seves marques cal esmentar Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius i Oysho.

L’any 2009 el grup tenia presència comercial en setanta quatre països, amb 4.607 botigues i 92.301 treballadors, mentre que les vendes assoliren els 11.084 milions d’euros i el benefici net els 1.314 milions d’euros.

Als Països Catalans disposa de quatre plataformes de distribució a Elx (Baix Vinalopó), Sallent (Bages) i, al Maresme, Palafolls i Tordera.

Col·laboració: 
ASV

Llegir més...