OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Simone Ortega

Gastronomia
gastronomia gastr
Gastrònoma castellana d’origen francès.
Barcelona, 29 de maig de 1919 — Madrid, 2 de juliol de 2008

Filla d’un executiu francès, el seu cognom de soltera era Klein. El 1927 es traslladà a Madrid, on estudià. Després d’enviudar (1944) el 1949 es casà amb l’editor José Ortega Spottorno, fill del filòsof José Ortega y Gasset, del qual adoptà el cognom. Aprengué a cuinar de manera autodidacta, influïda per la seva àvia. Escriví el seu primer llibre de receptes 1080 recetas de cocina (1972) a instàncies del seu marit, que es convertí en un dels llibres més venuts de l’Estat espanyol de tota la història. Posteriorment publicà altres llibres com ara Nuevas recetas de cocina (1984), La cocina de Madrid (1987), El libro de los potajes, las sopas, las cremas y los gazpachos (1988), Las mejores recetas de Simone Ortega (1990), i El libro de los platos de cuchara (2004). Rebé nombrosos guardons, entre els quals el Premio Especial de Gastronomía (1987) i el títol de Cavaller de les Arts i les Lletres de la República Francesa (2003).

Llegir més...