El Caserío

Empresa formatgera amb seu a Maó.

Fou creada el 1930 per Pere Montañés de Villalonga, que començà la producció de formatge fos a partir de l’elaborat artesanalment a les explotacions ramaderes menorquines. El 1931 inicià la comercialització de formatge en porcions triangulars, produït en sèrie mitjançant una màquina adquirida a Suïssa. Aquest article aconseguí una gran popularitat a partir dels anys cinquanta i fou la base del creixement de l’empresa. El 1992 fou venuda a Kraft Foods , que conservà la marca. Aquest mateix any donava feina a uns 320 treballadors, es proveïa a les granges de bestiar boví de l’illa i, amb una facturació d’uns 60 milions d’euros anuals, era amb diferència la indústria menorquina més important. Els anys següents l’empresa anà reduint les dimensions, i a mitjan dècada del 2000 la plantilla era d’uns 170 treballadors, bé que l’impacte indirecte en l’economia menorquina continuava essent molt gran. El 2009 Kraft anuncià el tancament de la fàbrica a Maó.