OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Oriol Regàs i Pagès

Sociologia
sociologia sociol
Promotor empresarial i cultural.
Barcelona, 11 de gener de 1936 — Barcelona, 17 de març de 2011

Fill del comediògraf Xavier Regàs i Castells, net del restaurador Miquel Regàs i Ardèvol i germà de l’escriptora Rosa Regàs i Pagès, en la seva joventut fou un notable aventurer: el 1958 organitzà i emprengué una expedició de Hong-Kong a Barcelona en un jonc en un viatge que durà nou mesos. El 1962 dugué a terme amb un grup d’amics l’anomenada Operació Impala, consistent en una travessa en moto pel continent africà (des de Ciutat del Cap fins a Tunis) patrocinada per l’empresa Permanyer SA com a promoció del model de motocicleta Montesa del mateix nom, precedent dels ral·lis popularitzats dues dècades més tard.

Posteriorment es dedicà sobretot a establir i regentar locals d’oci de moda. El 1967 obrí la discoteca Bocaccio, de gran repercussió en l’ambient cultural de la Barcelona dels anys setanta com a punt de trobada de joves artistes, professionals i intel·lectuals, moviment conegut amb el nom de Gauche Divine. El local tancà l’any 1985, però a base del seu model creà altres sales, entre les quals el Maddox de Platja d’Aro (1968), el Bocaccio de Madrid (1972) i l’Up & Down (1981-2008) a Barcelona, a més del restaurant Via Veneto (1967).

Tingué també un paper clau en l’impuls de nombroses iniciatives culturals com ara l’organització de concerts de La Nova Cançó (Maria del Mar Bonet, Joan Manuel Serrat, Lluís Llach i Raimon, entre d’altres), els beneficis dels quals cedí a l'Assemblea de Catalunya, la promotora de concerts de rock Gay & Company (1973) i la revista L’Avenç (1977), entre d’altres. L’any 2010 publicà les memòries Los años divinos.

Col·laboració: 
GVA

Llegir més...