OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Manuel Álvarez i Losada

Escultura
escultura escult
Escultor conegut per Manel Álvarez .
Sant Feliu de Codines, Vallès Oriental, 1945

Després d’estudiar modelatge i talla d’escultura a les Escoles Professionals Salesianes de Sarrià, s’inicià el 1968 en el camp de la imatgeria religiosa. L’any 1971 exposà per primera vegada a Vic i a Olot. Amb motiu d’un viatge d’estudis a Itàlia (1975) descobrí el marbre de Carrara, material que ha influït molt en la seva producció posterior. L’any següent es presentà el seu primer monument públic al Prat de Llobregat, dedicat al coronel Sanfeliu. Des de l’any 2004 té el taller a Saus (Alt Empordà).

És autor i dissenyador de nombroses peces per encàrrec d’empreses, administracions i corporacions, entre les quals cal esmentar les escultures seriades dels programes de TVC Vostè jutjà de TV3 (1985) i Un tomb per la vida (1993) i l’escultura amb motiu de la commemoració de les mil transmissions de futbol en llengua catalana (1999); els trofeus de la regata Almirall Comte de Barcelona (des del 1985), el monument de commemoració dels cent cinquanta anys dels laboratoris Uriach (1988), la peça Personatge triangular de la Fundació Ford a São Paulo (Brasil) (1991), el monument als 25 anys de Nestlé-Girona (1993), l’escultura Dance of Peace d’Athens (EUA), amb motiu dels Jocs Olímpics d’Atlanta del 1996, la peça de gran format Inicial per a Omnium Finance de Tolosa de Llenguadoc (2005), entre moltes altres. L’any 2011 presentà al Bible Lands Museum de Jerusalem l’exposició “Inspired”, que recull una sèrie de peces de gran format basades en l’Antic Testament.

La seva obra és també força representada en espais públics de diverses ciutats de Catalunya. Hom pot esmentar-ne, entre d’altres, el monument a Jacint Reventós a Barcelona (1995), Feminitat (Vilanova i la Geltrú, 1998), Lluís Companys, al Parlament de Catalunya (2001), Empremta i matriu (Viladecans, 2003) i l’Arbre de la ciència (Girona, 2007).

La seva obra ha estat objecte de nombroses exposicions a Catalunya, a l’Estat espanyol, a Europa, als EUA i a Llatinoamèrica. Ha exercit també com a interiorista. L’any 1974 obtingué el premi de la Biennal de l’Esport en les Belles Arts i el 1985 fou premiat a la primera Biennal d’Art FC Barcelona.

Llegir més...