OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Convergència per les Illes

ciències polítiques polít
Partit polític fundat al març del 2011.

Té l’origen en la refundació d'Unió Mallorquina, però amb una vocació panbalear més explícita. Ideològicament se situa al centre, i posa un fort èmfasi en la problemàtica de les illes sense dependències, i s’inspira en gran part en Convergència Democràtica de Catalunya.

El seu programa té com a eixos centrals un finançament més just per a les Balears, l’accent en la preservació de la cultura i la llengua, aspecte en el qual reconeix els vincles amb la resta de Països Catalans, la millora i l’assoliment d’un model de turisme sostenible, la gestió de les infraestructures, i la reforma i la simplificació de l’administració.

La seu és a Palma. El nou partit, impulsat pel polític Josep Melià i Ques, aprovà els seus estatuts al febrer de l’any 2012, quan ja tenia 700 afiliats i vuit alcaldies. Melià en sortí escollit president amb el 100% dels vots.

Al març del 2013, Convergència per les Illes fou una de les formacions que, juntament amb la Lliga Regionalista Balear, es Nou Partit d'Eivissa i Unió Menorquina, donaren lloc a Proposta per les Illes, nou partit de centredreta d'abast balear sense vincles amb Madrid.

Llegir més...