OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

escola diferenciada

substantiu femeníf
Educació
ensenyament enseny
Escola separada per sexes, que pretén atendre els diferents ritmes de maduració i els diferents estils d’aprenentatge de nens i nenes.

Hi ha un debat sobre la conveniència d’educar els nens i les nenes conjuntament o separadament a la mateixa escola i a la mateixa aula. La majoria dels centres practiquen la coeducació en escoles mixtes, però també hi ha escoles que proposen la separació i addueixen arguments sobre el potencial educatiu d’aquesta pràctica docent. En alguns països europeus l’educació diferenciada és prohibida a les escoles públiques, si bé és una pràctica comuna a força escoles privades.

Els últims anys s’està reintroduint a Europa, a partir de països anglosaxons. Els arguments a favor de l’escola mixta es refereixen sobretot a la millor similitud amb la vida real, a la preparació per a la integració social i a la interacció amb persones de l’altre sexe, a la promoció de la igualtat de drets i oportunitats, així com a la reducció de prejudicis i estereotips per raó de sexe. Els seus partidaris afirmen que permet una atenció més personalitzada, pot oferir models més clars i facilita l’ambient de treball i estudi.

Malgrat que hi ha evidències empíriques divergents, sembla que en els rànquings de les escoles amb millors resultats acadèmics correspon a escoles diferenciades, si bé no sempre es contemplen tots els factors que poden haver propiciat l’èxit.

Llegir més...