i Agència Europea de Seguretat Alimentària | enciclopèdia.cat

☰ Navegació pels sumaris

Gran enciclopèdia catalana

Agència Europea de Seguretat Alimentària

Organisme europeu de referència encarregat de l’avaluació de riscos en relació a la seguretat alimentària, la salut i el benestar animal, la nutrició i la salut i la protecció de les plantes.

Creat el 2002, arran de les crisis alimentàries dels anys noranta, forma part d’un programa integral per millorar la seguretat alimentària de la Unió Europea, garantir un elevat nivell de protecció dels consumidors i restaurar i mantenir la confiança en el subministrament d’aliments. L’EFSA treballa en estreta col·laboració amb les autoritats nacionals i altres parts interessades. Com a òrgan avaluador dels riscos, publica opinions i dictàmens científics i consells basats en l’evidència científica per proporcionar una base sòlida per a les polítiques i la legislació europea, i també per donar suport a la Comissió Europea, el Parlament Europeu i els estats membres en la presa de decisions de gestió de riscos eficaces i oportunes.

Col·laboració: 
MMBa
Llegir més...