OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Festival de cançó d’autor Barnasants

música mús
Mostra de concerts celebrada a Barcelona i inaugurada el 1996.

Ideat i fundat per l’activista cultural Pere Camps, que n'és el director, inicialment se centrà en establir un espai permanent per a la cançó d’autor al barri barceloní de Sants. La primera edició oferí només vuit concerts, tots a les Cotxeres de Sants, però amb els anys tingué un creixement continu fins a consolidar-se. Des dels primers anys del segle XXI programa prop d’un centenar d’actuacions en diversos locals de la ciutat (Luz de Gas, Harlem Jazz Club, Barcelona Teatre Musical, l’Auditori, etc.) i d’altres municipis com L’Hospitalet, Sant Cugat del Vallès, Sant Boi de Llobregat i Viladecans.

Hi han actuat un gran nombre d’intèrprets, com ara Lluís Llach, Raimon, Joan Isaac, Sisa, Maria del Mar Bonet, Francesc Pi de la Serra, Silvio Rodríguez, Jorge Drexler, Quilapayún, Luis Eduardo Aute o Martirio, entre els més consolidats, però també ha impulsat nous valors emergents.

Ha promogut els vincles amb Llatinoamèrica, sobretot amb Cuba, on el 2008 celebrà un homenatge a Luis Eduardo Aute a l’Havana, amb la presència de cantautors catalans, i també el 2012, en què la ciutat acollí la inauguració de la dissetena edició amb un concert de Maria del Mar Bonet amb l’Orquesta Sinfónica Nacional de Cuba. Aquest mateix any impulsà també la primera Mostra de Cultura Catalana a l’Uruguai.

S'ha  expandit a València, l’Alguer i Tolosa de Llenguadoc i s’ha implicat també en el projecte d’una xarxa europea de festivals de categoria, i l’any 2009 formà part de les entitats impulsores del Festival de cançó occitana Sèm e Serem. L’any 2012 Pere Camps rebé el Premi Nacional de Música del CONCA per la creació i la trajectòria al front del Barnasants.

Col·laboració: 
JoBi

Llegir més...