i Institut de Seguretat Pública de Catalunya | enciclopèdia.cat

☰ Navegació pels índexs

Gran enciclopèdia catalana

Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Sigla de l’ISPC, Escola de Policia, Escola de Policia de Catalunya
Sigla de l’ISPC, Escola de Policia, Escola de Policia de Catalunya
ensenyament enseny
Centre de formació del personal dels diversos cossos que garanteixen la seguretat a Catalunya (mossos d’esquadra, policies locals, bombers, personal de protecció civil i agents rurals).

Centre creat per la Llei 10/2007, de 30 de juliol, de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, com a transformació de l’anterior Escola de Policia de Catalunya (fundada el 1985). La preparació de les primeres promocions de mossos d’esquadra començà el 1983 en una institució precedent. L’ISPC és un organisme autònom adscrit al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Supervisa també els centres i els programes formatius dels membres de les empreses de seguretat privada. Té per finalitats, a més de la formació pròpiament dita, la creació, gestió, difusió i aplicació del coneixement tècnic per a seleccionar, promocionar i desenvolupar aquests col·lectius professionals. Així com la promoció de l’estudi i la recerca en l’àmbit de la seguretat a Catalunya.

 Popularment se'l coneix com Escola de Policia o Escola de Policia de Catalunya, perquè fou el primer nom oficial de la institució.

Col·laboració: 
JMNa
Llegir més...