i Institut Cambó | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Institut Cambó

Fundació Institut Cambó
Fundació Institut Cambó
institucions de cultura inst cult
Fundació creada l’any 1999 per Helena Cambó, filla de Francesc Cambó, juntament  amb el seu espòs, Ramon Guardans i Vallès, per tal de continuar l’obra de mecenatge del seu pare.

Fins l’any 2017, el componien dues branques, els Estudis Clàssics i els Estudis Socials. D’una banda, els Estudis Clàssics se centraven en la traducció al català i la difusió dels grans texts clàssics grecs i llatins, precristians i hebraics, i el seu estudi. El formen la Col·lecció Bernat Metge (provinent de l’antiga Fundació Bernat Metge), la Col·lecció Bíblica Catalana (provinent de la Fundació Bíblica Catalana) i la Col·lecció Hebraico-Catalana. De l’altra, els Estudis Socials es dediquen a impulsar l’estudi i el debat sobre els temes centrals de la realitat catalana, històrica i actual. L’any 2017 el grup SOM adquirí la Col·lecció Bernat Metge i es feu càrrec de la seva continuació.

Amb aquesta mesura, l’Institut Cambó reorientà l’activitat, que des d’aleshores se centra a consolidar i ampliar el fons documental de les iniciatives culturals i de mecenatge promogudes per Francesc Cambó i assegurar-ne la difusió i la conservació. Amb aquest objectiu, és cabdal el conveni subscrit l’any 2015 amb la Generalitat de Catalunya per impulsar la digitalització i la difusió de l’epistolari de Francesc Cambó, tasca realitzada per l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Data de revisió: 
2019-10-07

Llegir més...