OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Jordi Baiget i Cantons

Política
ciències polítiques polít
Polític.
Balaguer, Noguera, 30 de desembre de 1963

Llicenciat en ciències econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, fou militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya i, des del 1996, ho és de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC, des del 2016 Partit Demòcrata Europeu Català), partit al comitè executiu del qual s’incorporà el 2008. Membre del servei d’estudis del grup parlamentari català de Convergència i Unió (CiU) i secretari del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, del 2004 al 2015 fou coordinador tècnic dels grups parlamentaris de CiU a Catalunya i a les Corts espanyoles.

Fou director general de Coordinació Interdepartamental de la Generalitat de Catalunya (2011-12) i secretari del govern (2012-15) sota la presidència d’Artur Mas i Gavarró. Ha estat també conseller de Túnels i Accessos de Barcelona, SA Concessionària (TABASA), fins el 2014, vicepresident tercer del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat i vocal de la junta de govern de l’Institut Català de Finances i del consell d’administració d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, i presidí l’entitat autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat. També ha estat membre del consell d’administració de Circuits de Catalunya.

Designat per Artur Mas membre de l’executiu sorgit de les eleccions del 27 de setembre de 2015, en renunciar aquest a la presidència, al gener del 2016 fou nomenat conseller d’Empresa i Coneixement del govern presidit per Carles Puigdemont i Casamajó. Al juliol del 2017 cessà en el càrrec després d’expressar públicament dubtes sobre la celebració del referèndum de l’1 d'octubre. El substituí en el càrrec Santi Vila.

Data de revisió: 
2017-07-04

Llegir més...