Mey Hofmann

Maria Remei Hofmann i Roldós
(Barcelona, 1946 — Barcelona, 3 de maig de 2016)

Nom amb el qual és coneguda la cuinera Maria Remei Hofmann i Roldós.

Filla d’alemany i catalana, estudià hostaleria a Alemanya, interiorisme i gemmologia. L’any 1983, al barri de la Ribera de Barcelona, obrí una escola d’hostaleria, que esdevingué pionera en la renovació i la difusió de la gastronomia catalana i que entre els seus mestres tingué primeres figures de la gastronomia, com Juan María Arzak o Alain Ducasse. Posteriorment obrí, també a Barcelona, el Restaurant Hofmann (1992) orientat a facilitar les pràctiques als alumnes de l’escola, la Pastisseria Hofmann (2008), l’Espai de degustació Hofmann (2012), el Racó Hofmann, dins del mateix restaurant (2014), la Taverna Hofmann (2014) i el Hofmann Bistrot (2016). L’any 2004 el seu restaurant obtingué una estrella Michelin, i el 2016 l’Escola Hofmann rebé el Premi Especial de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Col·laborà també amb empreses del sector alimentari i amb la Universitat Autònoma de Barcelona.