OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Fundació Josep Carreras

Fundació Internacional Josep Carreras; Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia; Fundació Privada Internacional Josep Carreras
Fundació Internacional Josep Carreras; Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia; Fundació Privada Internacional Josep Carreras
medicina med
Fundació constituïda el juliol del 1988 per a la recerca i el desenvolupament de tractaments i teràpies contra la leucèmia i altres malalties malignes de la sang.

Fou creada per Josep Carreras, que el 1987 patí aquesta malaltia. Té delegacions internacionals a Ginebra (Suïssa) i a Munic (Alemanya), i un conveni de col·laboració amb el Fred Hutchinson Cancer Research Center a Seattle (Estats Units d’Amèrica). Des del 1991 gestiona, en col·laboració amb el sistema de sanitat públic, el Registre de Donants de Medul·la Òssia a l’Estat espanyol (REDMO). El 2010 creà, en col·laboració amb l’administració pública, l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), el primer centre de recerca europeu dedicat exclusivament a la leucèmia i a altres malalties hematològiques malignes.

Presidit per Josep Carreras, l’IJC el formen tres campus científics independents i coordinats: el Campus Clínic-UB, situat a les instal·lacions de recerca de l’Hospital Clínic de Barcelona i de la Facultat de Medicina de la UB; el Campus ICO-Germans Trias i Pujol de Badalona, situat prop de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, la Unitat Docent Germans Trias i Pujol de la UAB i l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC), i el Campus Sant Pau, situat al complex assistencial de l’Hospital de Sant Pau i de la Unitat Docent Sant Pau de la UAB. El 2014 la Fundació rebé el premi nacional al mecenatge científic.

Data de revisió: 
2018-10-16

Llegir més...