i Associació de Musica da Camera | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia de la música

Associació de Musica da Camera

Música

Sumari de l’article

música mús
Entitat fundada l’any 1913 per un grup de joves músics afeccionats que mantingué l’activitat fins a l’esclat de la Guerra Civil, i que arribà a organitzar en aquest temps 347 concerts.

Durant els primers anys, l’ànima de l’Associació foren Josep Raventós i Marià Perelló. El 1915 Enric Granados, que només pogué fer el concert de presentació, en fou nomenat director artístic. El seu successor fou Pau Casals, l’orquestra del qual col·laborà assíduament amb l’Associació. Els principals solistes vocals i instrumentals, així com les més distingides entitats simfòniques, cambrístiques i corals, locals i estrangeres, foren presentades per l’Associació, que, malgrat les dificultats, preparà curosament festivals i sessions de música contemporània. Personalitats com Ravel, Schönberg, Bartók, Stravinsky, Prokof’ev, Falla i Gerhard, entre altres, foren presents en els seus concerts.

Bibliografia

Complement bibliogràfic

  1. Muntada i Torrellas, Marta: L’Associació de música "Da Camera": 1913-1936, Universitat de Barcelona, Barcelona 1984
  2. L’obra de la Associació de Música Da Camera, Tall. Oliva de Vilanova, Barcelona 1919
  3. Beethoven, Ludwig van \ Millàs-Raurell, Josep: Correspondència de Beethoven, Associació de Música "Da camera", Barcelona 1928
Col·laboració: 
JMQ

Llegir més...