8tv

Canal privat de televisió.

Fou creat per Emissions Digitals de Catalunya, empresa propietat del Grup Godó. Inicià les emissions el dia de Sant Jordi de l’any 2001 a la ciutat de Barcelona amb el nom de Citytv, manllevat d’una cadena local de Toronto. L’any 2003 passà de ser una televisió local a canal privat autonòmic de Catalunya, gràcies a una llicència de TDT que li atorgà la Generalitat. Al principi del 2006 inicià les emissions en format digital i adoptà el nom de 8tv.

L’any 2011, la productora del periodista Josep Cuní arribà a un acord amb la cadena per emetre el programa informatiu 8 al dia. Conduït pel mateix Cuní, contribuí a fer créixer l’audiència i la visibilitat de la cadena. Tot i això, les pèrdues i un estancament en l’audiència (al voltant del 3,5%), propiciaren l’entrada en l’accionariat de Mediaset España Comunicación (maig del 2015) amb un 40%, però l’estancament en els índexs d’audiència en comportà la retirada gradual al final del 2016, que ja era completa el juny del 2017, data en què Cuní abandonà el canal. L’abril del 2018 Ramon Rovira, director de l’àrea audiovisual del Grup Godó des del novembre del 2017, començà a conduir el programa La nit a 8tv. El març del 2018 Alfons Arús, director i conductor d’Arucitys, el programa d’entreteniment més vist de 8tv i emès des del 2002, anuncià que posava fi a la col·laboració amb el canal en acabar la temporada.

L’any 2021 el Grup Godó vengué l’emissora a l’empresari Nicola Pedrazzoli. L’agost del 2023 entrà en concurs de creditors, i el 16 d’octubre del mateix any deixà d’emetre.