Catedràtic de Nutrició i Bromatologia i Professor emèrit de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Ha exercit la docència a les Universitats de Barcelona (1969-73 i des del 1982) i de Salamanca (1973-1982). Fou també director general d’universitats del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (1986-90), vicepresident de la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica de la Generalitat de Catalunya (1991-93) i president de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (1984-89 i des del 2012). Rebé la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (2001) i és membre d’honor de l’Academia Española de Nutrición y Ciencias de la Alimentación i membre de l’Institut d’Estudis Catalans (2003). Ha estat també membre del Quadre d’Experts en Seguretat dels Aliments de l'Organització Mundial de la Salut (1984-88) El 2012 fou guardonat amb el Premi Ramon Turró del Centre Català de la Nutrició, i el 2016 compartí amb Claudi Mans la distinció de la Universitat de Barcelona a les millors activiats de divulgació científica. És autor o coautor de nombrosos treballs d’investigació sobre ciències dels aliments i nutrició i ha col·laborat en una desena de llibres. Ha col·laborat també àmpliament en molts mitjans de comunicació. Les seves principals àrees de recerca són les amines biògenes i poliamines en aliments, l’estabilitat i durabilitat dels aliments, les interaccions entre aliments i medicaments, els additius alimentaris, el dret alimentari, les propietats funcionals dels aliments i la nutrició comunitària.