Filla dels propietaris de la Fonda Europa de Granollers i del restaurant Senyor Parellada de Barcelona, el 1993 obrí el restaurant Semproniana, a Barcelona, des del qual ha elaborat una cuina pròpia i adaptada als temps actuals. S’ha dedicat a la divulgació de la gastronomia des d’un vessant eminentment pràctic, alhora que ha posat en relleu el llegat de la cuina tradicional. Ha publicat, entre d’altres, La bona cuina catalana (2006), Dinars de tàper (2008), Com fet a casa (2010), la novel·la Sal de vainilla (2012) i Les receptes de Semproniana (2012), Per què alguns pebrots piquen i d’altres no? (2013, amb D. Jiménez), En tàper (2013), La cuina sostenible (2018) i Receptes al rescat. El teu llibre de cuina respectuosa amb el planeta (2022).
El seu compromís amb les llibertats de Catalunya la portà a organitzar amb altres cuiners els anomenats "sopars grocs" en solidaritat amb els presos polítics (2018), i en publicà el llibre El receptari groc. Els sopars solidaris. L’any 2016 rebé la Creu de Sant Jordi, i el 2019 el premi Joan Coromines de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL).