Catalònia

Llibreria i editorial fundada a Barcelona el 1924 per Antoni López i Llausàs, Manuel Borràs de Quadras i Josep Maria Cruzet.

En els seus inicis l'editorial es féu càrrec de l'edició de la Biblioteca Literària d'Editorial Catalana i continuà les revistes D'Ací i d'Allà , Agricultura i Ramaderia i Economia i Finances . El 1924 inicià la Biblioteca Catalònia , dedicada a prosistes catalans, i les biografies de Quaderns Blaus i la Biblioteca Univers , dedicada sobretot a novel·listes estrangers. Durant la Segona República augmentà el nombre de publicacions.

La llibreria s'establí al número 17 de la plaça Catalunya fins el 1931, any que canvia de local pel de la ronda de Sant Pere número 3, on continuà fins al seu tancament. El 1939 hagué de canviar el nom pel de Casa del Libro i l'any 1946 l'Editorial Selecta hi emplaçà la redacció. Durant molts anys hi hagué sala d'exposicions i conferències. L'any 1979 fou destruïda per un incendi. Al gener de 2013 anuncià el tancament per la persistent davallada de les vendes.