Ciutat Esportiva Joan Gamper

Vista aèria de la Ciutat Esportiva Joan Gamper

© FC Barcelona

Complex esportiu del Futbol Club Barcelona a Sant Joan Despí, inaugurat l’1 de juny de 2006.

Ocupa una superfície de 136.839 mi disposa de cinc camps de gespa natural, quatre camps de gespa artificial, un pavelló poliesportiu, un edifici de tribuna del camp 1, un edifici de serveis, un edifici de vestidors i diferents espais d’entrenament específic de porters i tecnificació. Acull els entrenaments del primer equip de futbol (des del 2009) i del Barça B, i els entrenaments i les competicions dels equips del futbol de base del club, així com l’activitat de bona part de l’esport formatiu de les seccions.

L’any 1989 el club comprà els terrenys per a edificar la ciutat esportiva, i el desembre del 1990 el president Joan Gaspart posà la primera pedra del projecte. Entre el juliol del 2003 i del 2004 les obres estigueren aturades. El 2015 s’inauguraren els pavellons per a les seccions d’handbol i de futbol sala.

Estadi Johan Cruyff

© FC Barcelona

Des de l’any 2011 acull també La Masia-Centre de Formació Oriol Tort i, el 27 d’agost de 2019, s’inaugurà el nou Estadi Johan Cruyff, amb capacitat per a 6.000 persones, que substitueix les funcions del Miniestadi i on es disputaran els partits de competició del Barça B, del primer equip femení i de l’equip juvenil A en els seus partits internacionals.