Enderrock

Publicació de música popular en català.

Nasqué el 1993 amb periodicitat bimensual, editada per Josep Pons i dirigida per Lluís Gendrau. A partir del 1997 esdevingué mensual i es convertí en la publicació de referència de l’escena musical creada en català. El 2005, l’activitat editorial de la revista s’inserí dins del Grup Enderrock, que s’obrí a continguts extramusicals, alhora que nasqué el web Enderrock.cat, que el 2011 es reformulà com a diari digital, renovat de nou el 2017.

L’abril del 2008, la revista Enderrock arribà al número 150 i celebrà els quinze anys al quiosc amb una edició especial i el gran concert +MUSI-K Q MAI, celebrat el dia de Sant Jordi. El maig del 2009 es creà el programa musical d’actualitat Enderrock TV, i el desembre del 2013 nasqué el setmanari digital EDR, amb la voluntat de complementar l’edició de la revista mensual Enderrock i el diari musical digital Enderrock.cat

Des del 1994 atorga anualment els premis Enderrock a les noves creacions musicals en català en diverses modalitats (millors discos, cançons i artistes). El 2004 rebé el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya a la projecció social de la llengua catalana, i el 2016 el premi Òmnium de Comunicació d’Òmnium Cultural.