espàrrec

espàrgol
espárrago (es)
asparagus (en)
m
Botànica
Agronomia

Espàrrecs verds

© C.I.C. - Moià

Turió comestible de l’esparreguera.

La varietat salvatge s’anomena espàrrec de marge o espàrrec silvestre. Poden ser de color verd o blanc. El color blanc s’aconsegueix colgant l’espàrrec amb terra perquè no li arribi la llum mentre creix sota terra. Bé que els espàrrecs poden ésser consumits en fresc, la major part de la producció és destinada a conserva. Les principals zones de producció d’espàrrecs als Països Catalans són les hortes del Riberal, aigua amunt de Perpinyà, i del baix Tec, prop d’Elna, del Baix Llobregat, amb centre a Gavà, de l’Horta, de la Costera, de l’Alacantí i del Baix Segura. En conjunt, la producció, molt subjecta a factors conjunturals, tendeix a minvar perquè requereix molta mà d’obra, i només és excedentària al Rosselló.