Això inclou els polisacàrids no amilacis de les plantes (com per exemple la cel·lulosa i l’hemicel·lulosa, la pectina, les gomes, els betaglucans i la fibra que contenen la civada i el blat integral), els hidrats de carboni de les plantes no recuperables per precipitació en alcohol (com per exemple la inulina, els oligosacàrids i els fructans, entre d’altres), la lignina i alguns midons resistents. Els principals beneficis per a la salut d’una ingesta adequada de fibra alimentària (25-30 g/dia en dones i 40 g/dia en homes) són la disminució dels nivells de lípids i colesterol sanguinis, la disminució de la pressió arterial, la reducció dels marcadors de la inflamació, el control del pes corporal i l’augment de la massa fecal, la qual cosa contribueix a una normal evacuació. Per a prevenir o tractar moltes de les malalties de més significança en salut pública, com l’obesitat, la malaltia cardiovascular o la diabetis mellitus tipus 2, i altres afeccions menys prevalents com la diverticulosi i el restrenyiment, es recomana augmentar la quantitat i varietat dbaliments rics en fibra (fruites, hortalisses, llegums i cereals i derivats integrals).
f
Alimentació