Fou fundada al principi de segle per Pere Ferrer i Bosch, a partir de l’empresa Sala, exportadora de vins. Des del 1914 es dedica a la producció de vins escumosos, i a partir de mitjan dècada dels vuitanta començà a incorporar altres marques de xampany, com ara Segura Viudas, Castellblanch, Conde de Caralt, Canals i Nubiola i Rigol; aquesta política i l’increment de les exportacions l’han convertida, juntament amb la seva rival Codorniu, en la primera empresa del sector a l’Estat espanyol i en una de les primeres del món en volum de producció. Té filials a la Xampanya, els EUA (Califòrnia) i a Querétaro (Mèxic).
Els primers anys del segle XXI consolidà l’expansió internacional: el 2001 adquirí el 60% de les accions del celler australià Wingara Wine Group, i les caves de Bordeus Yvon Mau, el segon celler elaborador de vins d’aquesta regió i la desena empresa vinícola de França, i dins l’Estat espanyol continuà l’adquisició d’empreses del sector (cellers Santamaría López, de Laguardia, a La Rioja Alabesa, etc.). Fins el 2018 fou de propietat exclusivament familiar. Al juliol d’aquest any es feu efectiu l’acord de compra pel qual l’empresa alemanya Henkell (filial de la multinacional de l’alimentació Dr. Oetker) adquiria un 50,7% del capital de Freixenet.