Fou fundada el 1957 pel pastisser Jesús Farga i Muntó (Sanaüja, Segarra 1935 – Barcelona, 4 d’agost de 2011), que obrí a Barcelona una pastisseria de luxe. Fou també l’introductor a Catalunya i a l’Estat espanyol de gelats i de pastisseria congelada per a la restauració i l’hostaleria. L’any 1982 establí una fàbrica a Montgat (Maresme). El 1993 fundà la filial Farggi, dedicada a l’elaboració i comercialització de gelats de qualitat, que esdevingué un dels líders del sector a l’Estat espanyol i, posteriorment, a Portugal.
El grup distribueix els seus productes en un gran nombre d’establiments d’alimentació (més de 300 el 2007) i d’hostaleria i restauració (uns 1.500) i ha creat una xarxa de botigues de marca pròpia (més d’una vuitantena), una part de les quals funciona pel sistema de franquícia.
L’any 2008 Farggi adquirí les antigues instal·lacions de Frigo, propietat d’Unilever, situades al districte tecnològic 22@ de Barcelona, i es feu càrrec d’una part de la plantilla. L’any 2017 adquirí al grup Kalise/Menorquina el seu negoci de gelats, instal·lacions industrials, xarxa de distribució i delegacions comercials.
El 2007 les vendes del grup van ser de 52 milions d’euros, més del 70% dels quals corresponien a Farggi i la resta a Farga.
El capital de l’empresa estigué sempre en mans familiars llevat del període 1997-2003, que una part estigué en mans del grup d’inversió britànic de capital risc 3i. Des del 2020 el 97,5% del capital pertany al fons Cheyne Capital, i la resta està en mans de la família fundadora.