Grup Serra

Grup empresarial de mitjans de comunicació fundat i dirigit per Pere Serra i Bauzà el 1987.

El seu àmbit de comunicació són les Illes Balears, on ocupa una indiscutible preeminència entre els mitjans autòctons.

El formen les societats anònimes Hora Nova, Majorca Daily Bulletin, Ultima Hora Radio i Telenova. En depenen els diaris Ultima hora, i les seves versions per a Eivissa i Formentera i Menorca, i els setmanaris Majorca Daily Bulletin, Sóller, BrisasMallorca Magazin (en alemany) i Venta y Cambio, i el quinzenal Vesti Mallorca (en rus).

L’any 1996 començà a publicar el Diari de Balears, l’únic diari en català de l’àmbit illenc, que al maig del 2013 fou substituït pel diari Ara Balears, editat conjuntament pel diari Ara de Catalunya i el Grup Serra.

Ha impulsat, mitjançant col·leccionables, obres enciclopèdiques com ara la Gran Enciclopèdia de Mallorca o Els Reis de Mallorca, i edita també material didàctic per als infants en edat escolar. Disposa d’una impremta al polígon de Sant Valentí (Palma).

En el camp de la radiodifusió, emet per a les emissores Ultima Hora Radio (conjuntament amb la cadena COPE) i Flaix FM Mallorca. En televisió, el 1996 creà el canal local Telenova-Canal 37 i des del 1992 gestiona les emissions d’Antena 3 a Mallorca. Disposa de la productora Nova Televisió (1991). Vinculada a la cadena pública Televisió de Mallorca (2006-2011), creà la productora La Veu de Mallorca.