Format a la pastisseria Sabat de Sant Cugat del Vallès, als vint-i-un anys es feu càrrec de la pastisseria familiar de Terrassa, un establiment que els seus pares obriren el 1946 com a forn de pa i que el 1963 reconvertiren en pastisseria. Des de l’inici dels anys setanta destacà en l’elaboració de dolços sense gluten. Durant molts anys compaginà la seva feina amb la docència com a mestre pastisser. Es retirà el 2016, i la seva filla Aniana Turull i Salvador, ha assumit la gestió de la pastisseria. L’any 1997 el seu fill Joan Turull i Salvador fundà l’empresa familiar Proceli, dedicada exclusivament a l’elaboració de productes sense gluten, que actualment regenta.
Fou membre fundador del Grup Català de Mestres Pastissers-Pastisgrup (1970-90), ha estat vicepresident (1991-95) i president (1995-2014) del Gremi de Pastissers de Barcelona, vicepresident de la Confederación Española de Empresarios Artesanos de Pastelería-CEEAP (1995-2014), entitat en la qual també fou president de la comissió de formació, vicepresident del Consell de Gremis de Catalunya i de la Confederació de Comerç de Catalunya (1995-2012) i president de la Federació Catalana de Pastisseria (1997-2014).
Impulsà la creació del Museu de la Xocolata (2000), la renovació de l’Escola de Pastisseria (2004) i la creació d’una residència per als seus estudiants (2013), i ha estat president de la fundació d’ambdues institucions (1997-2014). Fou impulsor i president (2005-06) del Saló de la Xocolata de Barcelona.
Reconegut amb nombroses medalles per les seves creacions, fou també guardonat amb la Medalla d’Or del Gremi de Pastisseria de Barcelona per la seva trajectòria professional (2015) i amb la Medalla al treball President Macià. És autor del llibre La vida d’un ignorant (2013).