Kraft Foods Incorporated

Multinacional nord-americana de l’alimentació.

Amb seu a Northville (Chicago, Illinois), té l’origen en un negoci de venda de formatge a l’engròs fundat el 1903 per James Lewis Kraft a Chicago, on el 1918 obrí fàbrica pròpia. Posteriorment s’expandí absorbint altres empreses i ampliant constantment el ventall de productes, fins a cobrir pràcticament tota la gamma d’aliments envasats. El 1980 es fusionà amb Dart Industries Inc., formant Dart and Kraft, fusió que es trencà el 1986. L'any 1988 fou adquirida per la tabaquera Philip Morris, de la qual esdevingué una empresa subsidiària, tot i mantenir la marca. L’any següent es fusionà amb General Foods i formà Kraft General Foods. Posteriorment incorporà, entre d’altres, Suchard (1990), Freia Marabou (1993), Nabisco Holdings Corp. (2000) i LU, la divisió internacional de galetes del Groupe Danone (2007). Des del 2001 cotitza a la borsa de Nova York.

L’any 2007, arran dels problemes financers d’Altria Group (nom que el 2003 any havia adoptat Philip Morris), aquesta vengué les accions de Kraft Foods, la qual es constituí novament com a empresa independent (Kraft Foods Group). El 2012 el grup s’escindí en dues companyies, una de les quals conservà el nom i l'altre adoptà el de Mondélez International. Al març del 2015 Kraft Foods Group i la multinacional de l'alimentació Heinz anunciaren un acord de fusió (The Kraft Heinz Company). Amb aquesta operació, el fons brasiler 3G Capital Partners i Berkshire Hathaway del magnat Warren Buffet, principals accionistes del nou grup, donaren lloc al cinquè grup del món del sector alimentari.

A l’Estat espanyol té presència des del 1986 a través de Kraft España, que el 1992 adquirí El Caserío. El 2006 incorporà l’antiga fàbrica de Riera-Marsà de Montornès del Vallès (posteriorment traspassada a United Biscuits). El 2009 anuncià el tancament d’El Caserío i la reducció de la plantilla a la planta de Montornès del Vallès.