la Camarga

Comarca de Provença, Occitània, al departament francès de les Boques del Roine.

S'estén al delta del Roine, entre les boques del Gran Roine (Gras dau Pegolier) i el Petit Roine (Gras d’Orgon). És una àrea pantanosa, amb badies litorals (Blauduc Fòs) vorejades per marges sorrencs i dunes de poca altitud (montilhas). Entre les línies de dunes s’estenen els aiguamolls (enganas) i estanys salats, que connecten amb la mar per estrets canals (grases o graus). La part nord és aprofitada per al pasturatge (bestiar boví i cavallí, ovelles i cabres), i al sud hom duu a terme un difícil treball de bonificació. Entre els recursos econòmics sobresurten l’obtenció de sal, la pesca i l’agricultura (arròs i vinya). És alhora una regió molt poblada d’ocells, i ha estat creada una reserva a l’illa de Lo Plan dau Borg per a ànecs, ardeids i flamencs. La població és escassa, i entre les principals localitats destaquen els antics ports d’Aigüesmortes, les Santes Maries de la Mar, Arle i Pòrt Sant Loïs.