mastegatatxes

blanqueta, Ficedula hypoleuca (nc.), papamoscas (es), flycatcher (en)

m
Ornitologia

Ocell de l’ordre dels passeriformes, de la família dels muscicàpids, de 13 cm, que presenta dimorfisme sexual a la primavera, amb els mascles negres i el front, les parts inferiors, la cua i una franja a les ales blancs.

Les parts negres són tot l’any d’un color terrós en les femelles, i en els mascles només a l’hivern. Habita al centre i al NE de la península Ibèrica i a Europa; és comú als Països Catalans.