suc de fruita

m
Alimentació

Suc de fruita

Alexandra E Rust (CC BY 2.0)

Líquid obtingut de fruita fresca, madura i rentada, per premsatge, i constituït solament per líquid, o bé per líquid i polpa, només d’endocarpi, finament dividida en suspensió.

Els sucs de fruita, la composició dels quals depèn de la fruita de procedència, no han d’ésser diluïts ni han de tenir indicis de fermentació i han d’ésser estabilitzats per un tractament físic (sucs naturals) o per additius (sucs conservats). Poden ésser clarificats, i hom hi pot addicionar aromes recuperades i àcids orgànics (com ara àcid cítric i ascòrbic). Han d’ésser exempts de pells, d’escorces i de llavors, i la seva anàlisi inclou la determinació de caràcters sensorials, sòlids, olis volàtils, acidesa, cendres, sucres, densitat i additius i, en els sucs de tomàquet, el recompte de fongs.

Els sucs de fruita, que són falsificats afegint-hi aigua, colorants, glicerol, xarop i fècula, etc., no han d’ésser confosos amb les begudes a base de sucs de fruita o amb sabor de fruita, en els quals la proporció de suc és escassa o nul·la, ni amb els nèctars (mescles de sucs i xarops de sucre). Hom comercialitza com a sucs de fruita sucs concentrats, ensucrats o gasificats.