Inclou dues espècies: S. scombrus, el verat comú, i S. colias (japonicus), el verat d’ull gros, peixos pelàgics, d’alta mar i d’una gran importància econòmica, car formen en primavera grans bancs que s’apropen a les costes i són activament capturats per la seva carn, molt saborosa i alimentosa, puix que és un peix blau molt ric en greixos. S'alimenten de crustacis planctònics i de pteròpodes.

Verat d’ull gros
Lanzardo2 (CC0)
Molt comunes a la Mediterrània i a l’Atlàntic, ambdues espècies són venudes als mercats indistintament, bé que el verat d’ull gros té els ulls molt més grossos, és de mida més petita (només 30 cm, enfront dels 50 cm del verat comú), té el dors amb vetes fines i blavoses (en lloc de vetes fosques i gruixudes) i, a més, té bufeta natatòria (que manca en el verat comú). Són comuns a les aigües dels Països Catalans.