Yahoo!

Empresa de serveis d’internet, amb seu a Sunnyvale (Califòrnia).

Nascuda el 1994 a partir d’una guia a internet per a les necessitats dels seus creadors, David Filo i Jerry Yang, consisteix fonamentalment en una base de dades personalitzada adreçada a un gran nombre i diversitat d’usuaris. Posteriorment creà programes per a localitzar, identificar i editar material emmagatzemat a la xarxa i aplicacions diverses, entre les quals hi havia el servei de missatgeria instantània Yahoo Messenger (1998), un dels més potents fins a la seva desaparició (juliol del 2018).

Esdevingut un dels principals cercadors i proveïdors de serveis d’internet, arran de la forta competència d’altres cercadors d’internet, especialment de Google, experimentà una forta caiguda de les accions. Per tal de fer front al creixent predomini de Google, l’empresa explorà una oferta de compra per part de Microsoft, que finalment rebutjà el febrer del 2008, decisió que comportà fortes tensions internes. El gener del 2012, coincidint amb l’entrada d’una nova direcció, Jerry Yang abandonà l’empresa, però les turbulències continuaren amb l’acomiadament de prop de 2.000 treballadors a l’abril i la substitució del conseller delegat al juliol.

El març del 2013 adquirí l’aplicació per a mòbils Sumly i, al maig, aprovà la compra de la plataforma de microblogs Tumblr. Tanmateix, els resultats no remuntaren i el juliol del 2016 Yahoo! tancà un acord amb Verizon pel qual venia a aquesta multinacional els serveis d’internet per 4,8 mil milions de dòlars.