Logo de la Història. Política, societat i cultura als Països Catalans

Història. Política, societat i cultura dels Països Catalans és un projecte digital que ofereix en format electrònic els continguts de l'obra de redacció col·lectiva del mateix nom que va ser publicada per Enciclopèdia Catalana en tretze volums entre els anys 1996 i 2008.

Es tracta d’una història de la societat elaborada amb la voluntat d'explicar el com i el perquè de les transformacions sofertes pels Països Catalans al llarg dels segles. Per això, en tota l’obra  hi ha una voluntat interdisciplinària, de tractament de les diferents èpoques des de prismes diferents. Per tal de donar cabuda a aquesta gran varietat de temes, l’obra s’estructura en dues menes d’articles: els articles llargs, que tracten dels grans temes polítics, socials, econòmics, culturals, demogràfics, etc.; i els articles curts, que tracten qüestions molt més específiques.

És també una obra pensada i confegida amb l'assessorament de prestigiosos especialistes en ciències socials, sobre un projecte dissenyat per Borja de Riquer i Jordi Casassas el 1991. I és, sobretot, el resultat del treball d'un ampli equip i de centenars de col·laboradors.